אפיגלוטיטיס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

18/07/2007 | 00:58 | מאת: חיה

בסוף השבוע פניתי לפורום בשאלות בקשר עם וירוס בגרון שבעלי סבל ממנו מאוד במשך שבוע, כאשר האבחנה היתה וירוס. ותודה על תשובותיכם המהירות. רופא א.א.ג. אבחן ביום א אפיגלוטיטיס במצב חמור והפנה אותו לחדר מיון. מסתבר שהמצב היה מאוד מתקדם (בסכנה ממשית לחנק) והוסבר לנו כי מתייחסים למחלה בצורה חמורה, (ספירת דם 23' א' לויקוציטים) הכינו אותו להתערבות כירוגית, נתנו סטרואידים לטיפול בבצקת שהיתה, ואוגמנטין (1 ג') הוא היה בהשגחה בחדר התאוששות עד שיצא מכלל סכנה. מאז כבר 48 שעות הוא ממשיך לקבל סטרואידים ואוגמנטין (3 ג' ליום). יש שיפור קל בהרגשתו והוא יכול כבר לבלוע מים וכמעט ואינו משתעל אולם הרופאים מדברים על חשש להחמרה או הפסקת התגובה לאנטיביוטיקה, והמעקב מאוד צמוד אני מבינה שהמחלה מאוד נדירה (3-4 מקרים בשנה) ובעיקר בילדים. בעלי, בן 64 !!! סובל כבר כ 10 שנים מהפרעות קצב (פרפור פרוזדורים) המסתדרות בעצמן עם התרופות הקבועות שהוא מקבל. מאז חלה יש הפרעות קצב, הנגרמות כנראה בין היתר בגלל הקושי בנשימה וחוסר החמצן המגיע לדם (ללא שאיפת חמצן פחות מ 90 ) שאלותי: האם חששות הרופאים נובעים מנסיון ויידע מוקדם או שאולי דווקא בגלל נדירות המחלה. האם המחלה חוזרת? מהו הזמן הממוצע להחלמה? האם העובדה שמדובר במבוגר מאריכה את תקופת ההחלמה? האם ההחלמה מלאה או שנשארים ספיחים ? תודה מראש על התייחסותכם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב דווקא המחלה יותר שכיחה במבוגרים בשנים האחרונות וכמעט ולא בילדים... אבל בכל מקרה הטיפול נכון וטוב שבעלך נבדק ואובחן. המעקב הצמוד הכרחי וצריך פשוט סבלנות... כי לרוב מסתדרים ולא צריך שום דבר נוסף. ההחלמה מלאה, המחלה יכולה לחזור כמו כל דלקת אחרת אבל זה לא שכיח בכלל. הפרעות קצב יכולות להחמיר בזמן סטרס ואשפוז עם אפיגלוטיטיס הוא בוודאי סטרס לא קטן... תהיו רגועים והחלמה מהירה ד"ר טלי מרק

27/10/2007 | 18:49 | מאת: דניאל דואק

המלחה הזאת מדבקת?

מנהל פורום אף אוזן גרון