גידול פאפילרי בתאירויד

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

13/07/2001 | 14:27 | מאת: דותן

שלום רב, לפני כחצי שנה הסירו לי את בלוטת התאירויד וחלק מבלוטות הלימפה הצוואריות בעקבות גידול מסוג פאפילרי. מאוחר יותר עברתי טיפול ביוד רדיואקטיבי. רמות ה T3, T4, TSH תקינות אך אני סובל מאוד מכאבים קשים באיזור הצוואר ומהתקפי חולשה אשר מקשים עלי בתפקוד היומיומי. אודה מאוד על תשובתך, דותן.

13/07/2001 | 18:56 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אין תשובה ספציפית. קרוב לוודאי כאבים לא ספציפיים לאחר ניתוח או ממקור של עצבים תחושתיים שנחתכו בזמן הניתוח. ייתכן ומקור החולשה הוא בהפרעות זמניות באיזון הורמוני התריס. יש לוודא שרמות הסידן בגוף תקינות מכיוון שבלוטות פארא-תירואיד עלולות להפגע בניתוח. הבשורה הטובה לגבי סרטן פפילארי של בלוטת התריס הוא מהלכו השפיר יחסית והאפשרות הטובה לעקוב אחריו באמצעות מיפויים חוזרים ולשלוט בו, במידת הצרך, ע"י טיפולים נוספים ביוד רדיואקטיבי.

13/07/2001 | 21:52 | מאת: דותן

עברו כשישה חודשים מאז הניתוח, הכאבים באיזור הצואר עזים, תוך כמה זמן לדעתך הם יפסקו והאם יש משהו שביכולתי לעשות כיום כדי להפחית את כאבי ולשפר את איכות חיי? תודה רבה על תשובתך ועזרתך, דותן.ד"ר ארז בנדט כתב/ה: > >

מנהל פורום אף אוזן גרון