קונכיות נפוחות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

26/05/2007 | 11:00 | מאת: יאיר

בן 25 סובל ממחיצה עקומה באף בצד שמאל (חסימה חלקית של כ-50%). בנוסף קונכיות נפוחות מאוד בשני הצדדים. היות והחסימה היא חלקית החלטתי לא לגשת לניתוח תיקון מחיצה. עדיין,אני מרגיש קושי נשימה גם מנחיר ימין כנראה בגלל הקונכיות הנפוחות. האם יש איזשהם כדורים או תרסיס להפחתת גודל הקונכיות?זה טיפול שצריך לקחת כל החיים?

27/05/2007 | 21:30 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום יאיר לא צריך להגיע עד חסימה מלאה כדי לנתח, אבל כמובן שקשה לי להעריך בלי לבדוק. אפשר להעזר לפי צורך בתרסיסים כמו רינולאסט (נגד אלרגיה ללא סטרואידים וגם משפיע על כווץ מסוים של הקונכיות), או תרסיסי סטרואידים שונים (פליקסונאז, נאזוקורט, סטרונאז...) שמשפיעים באופן דומה גם הם. אפשר לבצע ניתוח חלקי של צמצום קונכיות באמצעים שונים בלי לכרות אותן לגמרי, ואפשר כמובן לתקן את המחיצה ולתת לקונכיות להתאזן לבד אחרי הניתוח.... אם אתה אלרגי ברקע (שווה בדיקה) אפשר לנסות גם טיפול אנטיאלרגי. בברכה ד"ר טלי מרק

מנהל פורום אף אוזן גרון