ניתוח להוצאת ציסטה ממיתר הקול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

08/07/2001 | 20:59 | מאת: רונית

שלום. רציתי אם אפשר פרוט על הליך הניתוח של כריתת ציסטה(גדולה) ממיתר הקול. כיצד מבצעים תפרים?? האם כואב מאד לאחר הניתוח ללא יכולת דיבור או קריאות כאב. זה נשמע לי סיוט לא קטן. אולי תוכל להבהיר לי , מנסיונך, כיצד מתנהלת ההחלמה ובדיוק מה קורה לאחר הניתוח עם הקול... האם קיים סיכון של פגיעה במיתר הקול? תודה מראש

09/07/2001 | 12:25 | מאת: ד"ר ארז בנדט

הניתוח דרך הפה ללא חתכים חיצוניים. אין תפרים. כאב גרון נסבל. מומלצת מנוחת קול לאחר הניתוח. ניתן להפיק קול, לרוב צרוד, לתקופת מה עד החלמת הפצע במיתרי הקול. ייתכן שתתבקשי גם לתרגל טיפול בדיבור לאחר תקופת ההחלמה. ניתן לבצע הניתוח באשפוז יום ולחזור תוך יום-יומיים לעבודה (אם את יכולה של א להשתמש בקולך). סיכון לפגיעה במיתר הקול קיים - בעיקר תלוי בנסיון וביכולת של המנתח/ת.

מנהל פורום אף אוזן גרון