שאלה חוזרת ששאלתי כאן לפני 10 ימים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

05/05/2007 | 20:33 | מאת: נועה

שלום רב, התייעצתי עימך לפני כ-10 ימים לגבי פגיעה בחוש הטעם והריח בשעות אחה"צ/הערב בעקבות נזלת שהייתה לפני כ-5 שבועות. אני חוזרת בשאלה מפני שהתופעה רק החמירה! בשבוע האחרון החושים "מתעוררים" לחיים כאשר אני קמה ומיד כעבור שעתיים-שלוש (לא יותר) פשוט נעלמים לגמרי. לעיתים חוש הריח חוזר באופן מאוד מוחלש אבל הטעם ממש נעלם. איך זה יכול להיות שהופעה רק מחמירה? אני כבר לא מנוזלת והנזלת מהאף בצבע שקוף. חשבתי שאמורה להיות הקלה עם הזמן אבל זה רק מחמיר. מה עליי לעשות? והאם שימוש בספריי סטרואידים כפי שהמלצת פעם קודמת לא מסוכן ובעל תופעות לוואי? תודה שוב, נועה.

06/05/2007 | 10:57 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום נועה חוש ריח שבא והולך וחזק וחלש = לא פגיעה רצינית, משום שיש לפחות מעבר חלקי אל איזור הריח. חשוב לגשת לבדיקת אא"ג ולראות מה קורה בחלל האף. התרסיס - יכול לגרום ליובש קל בשימוש כרוני, אבל את לא משתמשת כרוני כך שאפשר בהחלט בינתיים כמה ימים ועד שיגיע התור לרופא אא"ג. בברכה ד"ר טלי מרק

מנהל פורום אף אוזן גרון