גידול בסינוס המקסילרי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

10/02/2007 | 12:00 | מאת: עידו

אני בן 21 ולאחרונה התגלה אצלי בבדיקת C.T גידול בסינוס המקסילרי השמאלי. עברתי ביופסיה והרופא סבור שזה גידול שפיר שנקרא ג'ובינוס אנדו פיביומה (אני לא בטוח שזה השם המדיוק). האם את יכולה לתת לי פרטים נוספים על סוג הגידול ?

10/02/2007 | 19:37 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב מדובר בגידול שפיר עם אספקת דם עשירה, שיכול להתנהג אגרסיבית ולפגוע ברקמות באופן מקומי. לרוב הוא מתאפיין בחסימה אפית ונטיה לדימומים + פגיעה ברקמות באיזור אף וסינוסים שיכולה להיות קלה או נרחבת. הטיפול העדיף הוא חסימה של מקורות כלי הדם המזינים של הגידול וכריתתו בניתוח. הקרנות הן אופציה פחות נכונה לטעמי למרות שישנם דיווחים על הצלחות מסוימות. כמובן הכל תלוי במידת ההתפשטות של הגידול, שהוא די טיפוסי לבנים בגיל ההתבגרות, כלומר אתה כמעט קשיש מבחינת ההופעה.... בהצלחה, ד"ר טלי מרק

מנהל פורום אף אוזן גרון