טיפול ללא מרשם בדלקת האוזן החיצונית (דחוף)

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

24/12/2006 | 06:18 | מאת: שלומית

לפני כחודש פניתי לרופא בעקבות כאב באוזן שמאל ואובחנתי כסובלת מדלקת חריפה למדי של האוזן החיצונית. הרופא נתן לי טיפות אוזניים עם אנטיביוטיקה ולאחר כשבוע הדלקת עברה. לפני יומיים התחילו לי סימפטומים דומים באותה האוזן וברור לי שמדובר באותה דלקת (אם כי בינתיים הסימפטומים מתונים יותר). הצרה היא שאני בטיול באירופה וביחוד בשלושה ימים הקרובים בהם חל חג המולד יהיה לי קשה להשיג מרשם רופא לטיפות נוספות. האם יש טיפול כלשהוא (או לפחות טיפול שיקל על הסימפטומים) ללא מרשם רופא? (נראה לי שאוכל למצוא בית מרקחת פתוח). תודה, שלומית.

25/12/2006 | 18:40 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב טיפות חומציות יכולות לעזור, כלומר עלייך ליצור עם חומץ מהול היטב (צריך ריכוז של לא יותר מ 3%, תעשי חשבונות), ואם לא עוזר תמיד אפשר קצת שמן זית מעט פושר.... בהצלחה ד"ר טלי מרק

מנהל פורום אף אוזן גרון