שאלה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

07/06/2001 | 05:52 | מאת: בחורה

שלום, איבחן אצלי הרופא הרפס במעמקי האוזן, שגרם לשיתוק הצד הימני של פניי, "אין תרופה" הוא אמר,,,,"תחכי". ואני חצי משותקת, האם באמת אין פתרון? להחליף דוקטור???

09/06/2001 | 08:13 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אם את בימים הראשונים של השיתוק (עדיין) יש מקום לטפל בסטרואידים+תרופה אנטיויראלית (+כמובן טיפול לעין בדמעות מלאכותיות ומשחה ללילה). כל זאת, כאמור, אם עדיין את בטווח של 5 ימים (ויש הגורסים שאפילו עד שבוע מתחילת השיתוק). אם נבדקת מעבר לשבוע מאז תחילת השיתוק, הטיפול כנראה כבר לא יעיל. כל האמור לעיל בתנאי שאין הוראות נגד לטיפול (כגון סכרת, כיב, לחץ דם גבוה, הפרעה נפשית ועוד...) למען ההגינות עלי לציין שלמרות שהטיפול הנ"ל נחשב כטיפול המקובל בשיתוק על שם BELL (שנגרם ע"י וירוס הרפס) ורוב המומחים בתחום ממליצים עליו, אין עדיין הוכחה חד משמעית (! שנבדקה במספיק מחקרים - יש מספר מועט של מחקרים שמצדדים בטיפול הנ"ל והם קבעו את ה"טון" ומגמת הטיפול העכשווית) שהוא יעיל יותר משום טיפול. לפיכך לגבי החלפת רופא.... בכל מקרה אני ממליץ שהרופא שמטפל בשיתוק יהיה רופא אאג ולא רופא כללי. יש לו הכלים לבדוק ולאבחן סיבות אפשריות אחרות לשיתוק שנכללות באבחנה המבדלת.

09/06/2001 | 17:34 | מאת: בחורה

לכבוד ד"ר ארז בנדט. מודה לך מאד על תשובתך המפורטת. לצערי חלף כבר שבוע מאש התחיל השיתוק....ועדיין מחייכת בחצי פה......

מנהל פורום אף אוזן גרון