מוגלה (?) בבית הבליעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

29/05/2001 | 02:06 | מאת: עדינה

ד"ר נכבד, אני סובלת מתופעה חוזרת ונשנית, אם כי קצרת טווח (מספר ימים כל פעם), של גירוי ותחושה של "משהו תקוע בגרון". בהתבוננות בבית הבליעה אני מבחינה בגושים קטנים לבנים ש"תקועים" בגרון ומתמקדים בצד אחד שלו, בין החיך הפנימי לבית הבליעה. יש לי דחף (בלתי נשלט) להשתעל ו"לנקות " את המקום, וכשאני עושה זאת יוצא עוד חומר לבן מהחיך, במיוחד בהפעלת לחץ על החיך. יש אדמומיות במקום, אך זה נראה ומרגיש שונה מדלקת גרון רגילה (צהובה) ולאחר הוצאת החומר ישנה הקלה. אין חום. בת 26, מצב רפואי כללי טוב, להוציא שיעול טורדני ארוך טווח ומלווה בצרידות, שחוזר כמה פעמים בשנה ללא חום / ליחה (בפעם האחרונה, השיעול נמשך שלושה וחצי שבועות במהלכן נבדקתי 4 פעמים אצל רופא. לאחר שלושה ביקורים ושבועיים של "ניסויים" של תרופות וסירופים, הרופא איבחן דלקת ריאות שטחית וטופלתי בזינט - ללא הטבה משמעותית, אך כבר מאסתי בביקורים החוזרים). בגיל 24 אובחנה ירידה בשמיעה (בינוני - חמור) עצבי דו-צדדי. אני מאד אודה על חוו"ד, מה פשר התופעה והאם יש מקום לבירור רפואי נוסף. עדינה והיפוכונדרית :)

30/05/2001 | 12:26 | מאת: ד"ר ארז בנדט

התופעה שאת מתארת היא "אבני שקדים" - שאריות של מזון וחיידקים אנאירוביים שמצטברים בשקעי השקדים (בדומה לאבן שן בכיסי חניכיים), מציקים/כאב קל ולאחר פליטתם מלווים בריח רע. אין לרוב אינדיקציה לכריתת שקדים עקב תופעה זו אלא אם מטרידה מאד ומלווה בדלקות שקדים (אנגינה) תכופות. ניתן לגרגר ולשטוף הלוע במי פה/מי מלח/תמיסת סודה לשתיה ו"לחלוב" אותן מדי פעם ע"י אצבע/מטוש או בטכניקה שלך. אם בלתי נסבל - יש טכניקה ניתוחית לאידוי שטח הפנים החיצוני של השקדים ע"י לייזר ואז השקעים נעלמים או הופכים לעמוקים פחות. לגבי השיעול והצרידות מלווה בגירוי בעומק הגרון - ייתכן ביטוי של רפלוקס (עליית מיצי קיבה דרך הושט שמגרים את הגרון) - השתמשי במנוע החיפוש של הפורום להתייחסויות קודמות שלי לתופעה.

30/05/2001 | 20:54 | מאת: מרים

יש לי בדיוק אותה התופעה כדי להוציא את המוגלה אני נוגעת בעדינות בשקד ליד המוגלה והמוגלה ישר יוצאת.

מנהל פורום אף אוזן גרון