נשימת פה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

28/08/2000 | 22:28 | מאת: מאיה

מה כל כך מפריע בנשימת פה כהרגל? אני נושמת לרוב מהפה, ומסוגלת לנשימת אף אך זה מאוד קשה לי (אני בת 24) חוץ מההבט האסתטי, מה הבעיה עם נשימת פה? איני מצוננת בדרך כלל, לא סבלתי מעולם מדלקת אוזניים ואולי ההרגל התפתח בגלל שסבלתי מהמון התקפי אסטמה בילדות. האם זה קשור? אודה על תשובתך.

01/09/2000 | 08:18 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום מאיה נשימה דרך הפה היא נשימה אלטרנטיבית. המנגנון הפיסיולוגי ה"טבעי" ייעד את האף לנשימה באופן ראשוני זאת מאחר שהאף יודע לחמם את האויר,לסננו, ללחלח אותו ולהכינו בצורה אידאלית לשיחלוף גזים בריאה. נשימה דרך הפה איננה עושה זאת, וישנם מחקרים המלמדים על ירידה ברווית החמצן במהלך נשימת פה. נושמי פה קבועים מילדות עשויים לפתח הפרעות במבנה החך, הפרעות במנשך ובצורת השיניים, לבד מריח לא נעים מהפה ותחושת יובש או קוצר נשימה לילי. ברוב המקרים הסיבה הראשונית לנשימת פה היא הפרעה במעברי אויר דרך האף, בין אם הפרעה אנטומית או אחרת, לעתים גם כשהבעייה מתוקנת נותר ההרגל..... אסטמה איננה גורם לנשימת פה. אם ברצונך לשנות את הרגלי הנשימה, אנא פני לבדיקה יסודית של רופא א.א.גרון והתייעצי עמו בנוגע לאפשרויות תיקון. בהצלחה

03/09/2000 | 08:27 | מאת: טלי

שלום גם אני סובלת מנשימת פה מכיוון שתעלות האויר שלי סתומות כל הזמן. כמעט 3 שנים שלא נשמתי דרך האף וזה מאוד מקשה עלי בחיי היומיום, קשה לי גם עם פעילות ספורטיבית ובעיקר עם שחיה. אני סובלת המון מאלרגיות ומנזלת יומיומית. רופא אף אוזן גרון הציע לי לבצע ניתוח, האם זה באמת הפתרון היחיד?, והאם יש פתרונות גם ברפואה אלטרנטיבית?

מנהל פורום אף אוזן גרון