הסרת בלוטת המגן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

24/04/2001 | 19:18 | מאת: בר

שלום ד"ר אימי עברה ניתוח להסרת בלוטת המגן עקב גידול סרטני הנמצא באיזור הבלוטה. מאז הניתוח היא סובלת נורא מעייפות וכבדות, חנק ואי רגישות בגרון, בצקות בכל הגוף בצורה שאינה סבירה, מספר חודשים הקול שלה היה שונה ועדיין לא חזר לקדמותו. יש לציין שאימי סובלת מסכרת ולחץ דם ויש לה בעיות לבביות בצורה מזערית, וכן המשקל שלה עלה מאז הניתוח בכ - 15 ק"ג וזה לא עוזר למצב. נראה כאילו הרופאים לא יודעים במה לטפל קודם.

24/04/2001 | 23:07 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אני מקווה שהיא מקבלת אלטרוקסין - ההורמון של בלוטת המגן שכעת גופה אינו מייצר יותר מכיוון שהבלוטה נכרתה. יש לוודא שהיא אכן מאוזנת. מערך הסימפטומים שאת/ה מתאר קלאסי לתת-תריסיות. אם רופא המשפחה אינו מצליח לאזן יש לבקש הפנייה ומעקב ע"י אנדוקרינולוג. לגבי שינוי הקול - יש להיבדק ע"י רופא אאג כדי לוודא שלא מדובר בשיתוק של מיתר הקול משנית לפגיעה בעצבוב בזמן הכריתה.

10/05/2001 | 10:51 | מאת: בר

ד"ר בהמשך למה שנאמר : לאחר צילום CT ריאות גילו אצל אימי "צל" כלומר ממצא בריאה בגודל חצי ס"מ . הרופאים בקשו מאימי להפסיק לקחת את האטרוקסין למספר שבועות ועכשיו היא בבידוד מקבלת יוד רדיואקטיבי למשך 3 ימים. השאלה שלי האם יש טיפול שונה לממצא זה בריאות חוץ מחדר בידוד זה ולקיחת יוד רדיואקטיבי ? האם הרופאים החליטו החלטה נבונה או שזהו פעולה שיגרתית? אני חייב לציין שאימי עדיין סובלת מאד ממצבה שכולל מחלת סכרת ועוד כפי שתואר בהודעה הקודמת. תודה ד"ר.

מנהל פורום אף אוזן גרון