אלרגיה נשימתית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

14/04/2001 | 22:29 | מאת: מירה

שלום רב, אני סובלת מזה זמן רב מאלרגיה נשימתית. שמתבטאת האף סתום ובקושי נשימה דרך האף. כל התרופות שנתנו לי לא עזרו וכמו כן עברתי מספר רב של צריבות וגם הם ללא הועיל. כיום אני סובלת העיקר כשאני הולכת לישון. אני משתמשת בניזוקרט ובטיפות אלרין. הופנתי ליעוץ אצל רופא בית חולים שהחליט שעלי להשאר כך ולא לעבור ניתוח בליזר. וגם לא לחזור לרופא ה א.א.ג ששלך אותי להתיעצות איתו. זה לא נראה לי הגיוני להמשיך כך. מה האפשרויות שיש? מה כדאי לעשות? אשמח לשמוע את דעתך תודה מירה

15/04/2001 | 21:15 | מאת: ד"ר ארז בנדט

האם יש אלרגיה מוכחת? בכל מקרה עליך להפסיק אלרין גם אם את "משתגעת" ו"מטפסת על קירות" מספר ימים. להמשיך נזוקורט או משאף סטרואידים אחר. לעיתים טיפול קצר של מספר ימים בכדורי קורטיזון/פרדניזון או זריקה חד פעמית של סטרואידים עשויים לעזור. אני מניח שבוצע CT על מנת לוודא שאין סינוסיטיס/פוליפים באף/סינוסים שתורמים לסימפטומים. אם כל הנ"ל לא עוזרים - כנראה שעליך לעבור כריתת קונכיות - כנראה שצריבה בלבד לא מספיקה.

מנהל פורום אף אוזן גרון