REFLUX

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

24/08/2000 | 21:50 | מאת: דני

שלום! אני סובל מבעיות של צרידות קלה שבאה והולכת, וליחה צמיגה התקועה כל הזמן בגרון. חוץ מזה לפעמים חתיכות קטנות של אוכל נתקעות בגרון (אבל אני לא נחנק) האם תופעת הרפלוקס REFLUX יכולה לגרום לזה? אני שואל כי אין לי בכלל צרבת! בתודה דני

27/08/2000 | 19:59 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום דני היעדר צרבת איננו שולל פגיעה בבית הדיבור עקב רפלוקס. רפלוקס עשוי לגרום לצרידות, תחושת גוש בגרון, כאב מקומי בבית הדיבור, שינוי באיכות הקול בעיקר בבוקר, ושיעול טורדני בעקר בליילה. ישנם ממצאים אופייניים בבדיקת מיתרי הקול. ליחה צמיגה וגושי אוכל הנתקעים בגרון מחייבים הערכה ושלילה של בעיות נוספות כגון הפרעה במנגנון הבליעה, חסימה של דרכי הבליעה, דיברטיקולות, והפרעות תחושתיות באיזור הלוע. יש לבצע בירור מקיף הכולל בדיקת א.א.גרון יסודית וכן הדמייה של מנגנון הבליעה בעקר אם ישנן שארית מזון בלוע הגורמות לשיעול טורדני. אמנם האבחנה של רפלוקס סבירה אך חובה לשלול בעיות מורכבות יותר. אנא פנה לבדיקת א.א.גרון נוספת. בהצלחה

27/08/2000 | 20:36 | מאת: דני

שלום ד"ר! האם ידוע לך על רופא אאג שמומחה בנושא הרפלוקס ועובד עם קופת חולים מאוחדת. בתודה דני

31/08/2000 | 07:36 | מאת: פרידה - קלינאית תקשורת

תלונה על שאריות מזון במהלך הבליעה או אחריה יכולים להצביעה על קשיים נוספים במנגנון הבליעה, מן הראוי לבצעה בדיקת בליעה תפקודית בנוסף לבדיקה דינמית של הבליעה, כגון וידאופלואורוסקופיה (רישום בוידאו של צילום מערכת הבליעה העליונה), וניתוח על ידי קלינאי תקשורת ן\או רופא רדיולוג. בנוסף ניתן לבצע בדיקה עם סיב אופטי (על ידי רופא אאג וקלינאי תקשורת מומחה לבליעה ולבדוק האם יש שאריות מזון לאחר הבליעה. רצוי לפנות למרכז רפואי אשר מבצע את הבדיקות וגם מציע תוכנית טיפולי ושיקומי ייחודי על ידי קלינאי תקשורת

מנהל פורום אף אוזן גרון