ניתוח TYMPANOPLASTY

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

24/08/2000 | 16:31 | מאת: שרית

יש לי נקב בינוני במרכז עור התוף. אני מעוניינת לעבור ניתוח לאיחוי עור התוף. הציעו לי השתלת fascia . רציתי לדעת מהם סיכויי הצלחה לניתוח כזה ומהם הסיכוניים המהותיים (לא רשימת המכולת שמחתימים אותך לפני כל ניתוח). תודה שרית

27/08/2000 | 19:54 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום שרית Fascia הינה מעטפת ביולוגית העוטפת שרירים ויוצרת מחיצות אנטומיות בגוף. זוהי אחת השיטות לסגירת נקב בעור התוף ובדרך כלל מפיקים אותה משריר המצוי בקרקפת מעל האוזן. בעקרון הסיכויים לסגירה של נקב ושיפור של השמיעה הם כ 90 אחוז, תלוי כמובן בגודל הנקב, מיקומו, הזמן שהוא קיים, בבריאות האוזן ובמיומנות המנתח. סיכונים מעשיים : כשלון הניתוח, ודחיית השתל,. , פגיעה זמנית בחוש הטעם. נפיחות וכאב באיזור הפקת הפסציה. סיבוכים יותר נדירים : פגיעה בשמיעה, פגיעה בעצב הפנים וכו. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון