האם יכל להיות טנטון ללא ירידה משמעותית בשמיעה ??

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

05/04/2001 | 13:20 | מאת: אלון

שלום לך ד"ר עברתי תאונה עם מכה בראש זעזוע מוח ודימום קטן באיזור טמפורלי שמאלי . , ומאז יש לי סחרחורות חזקות מצאו בE.N.G נסטגמוס פוזציונלי לשני הצדדים , ומאז גם התחיל לי טינטוןדומה לרעש לבן ללא הפסקה ערכו לי בדיקת שמיעה ומצאו ירידה סנסורלית קלה של עד 35 דציבל בטונים הנמוכים . וירידה קלה מאוד בטונים הגבוהים בין 4000-ל6000 של עד 20 דציבל . הביטוח הלאומי (ואני בטוח שגם חברת הביטוח תסכים איתו ....) לא מסכים להכיר בטינטון בגלל בגלל שהירידה לא מספיק חזקה בשמיעה. יכל להיות מצב כזה שיש טינטון אבל הירידה בשמיעה לא מספקת ?? קראתי מאמר שהמגנון של הסחרחורת והטנטון הוא אותו מנגנון אז למה כן מכירים לי בסחרחרות ולא בטינטון ??? תודה על ההתייחסותך .

06/04/2001 | 09:02 | מאת: ד"ר ארז בנדט

טינטון לאחר חבלות ראש שכיח. לא חייבת ירידת שמיעה כדי שיהיה טינטון אך מבחינת תקנות יבשות של ביטוח לאומי טינטון נכנס תחת ההגדרה של חבלה אקוסטית עם עקומת שמיעה אפיינית. זו בעיה של ניסוח לקוי (לדעתי) של התקנות - כמובן לטובת הביטוח הלאומי. נראה לי שיש מקום לערעור וכדאי להצטייד בחוות דעת מומחה ואולי גם להסתייע בשירותיו של עו"ד.

מנהל פורום אף אוזן גרון