כולסטאטומה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

07/03/2005 | 23:19 | מאת: מירי

דר' טליה מרק שלום שוב, אצל ביתנו בת ה-7 אובחנה כולסטאטומה מולדת . תאריך לניתוח נקבע לעוד חודש. שאלותינו הן : האם יכולה להיות התדרדרות משמעותית במהלך חודש ? אילו סימנים אמורים להוות "תמרורי אזהרה" להחמרה משמעותית ? חשוב לציין כי בשתי בדיקות שמיעה שבוצעו בהפרש של 5 שבועות נראה כי יש ירידה קלה נוספת בשמיעה. נודה לתשובתך.

08/03/2005 | 22:28 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב לא סביר שיחול שינוי מהותי בחודש הקרוב, תשמרו טוב על האוזן שלא תרטב ולא לחטט בה. תמרור אזהרה - כאבים, הפרשה..... השמיעה צפויה לרדת עוד אחרי הניתוח, ויהיה חשוב מאוד מאוד לטפל בנושא בעתיד על ידי שיקום שמיעה עם מכשיר שמיעה - צרו איתי קשר שוב אחרי ההחלמה מהניתוח. בינתיים הרבה הצלחה ד"ר טלי מרק

מנהל פורום אף אוזן גרון