דלקת חוזרת בסחוס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

24/02/2005 | 11:32 | מאת: דבי

דוקטור שלום בתשובה לשאלה קודמת בקשר לדלקת סחוס חוזרת כתבת לי כי לעיתים נעשה שימוש בטיפול כימוטרפי האם כוונתך לטיפול שנעשה במקרים של גידול סרטני? קיבלתי מרופא א.א.ג. תרופה בעקבות הכאבים תרופה שנקראת AFLUMYCIN במכתבו לרופא המשפחה ציין רופא ה - .א.א.ג כי השמוש בתרופה יעשה רק אם אין התווית נגד מבחינת מצבי הכללי מה זה אומר? האם יתכן כי הבעיה שלי חמורה יותר מדלקת ודלקת אולי זה רק סימפטום לבעיה ? האם הדלקת עצמה בסחוס גורמת לבעיות רפואיות אחרות חמורות יותר? אודה לך אם תוכלי לענות לי על כך

24/02/2005 | 22:29 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אפלומיצין היא תרופה אנטיביוטית. אם יש מחלה של דלקות חוזרות בסחוסים, מהסוג של relapsing polychondritis מטפלים בטיפולים שונים שמאיטים תגובות דלקתיות וביניהם אפילו תרופות מהמשפחה של כמוטרפיה, למרות שזה ממש לא מחלה גידולית. בברכה ד"ר טלי מרק

מנהל פורום אף אוזן גרון