balance disorder

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

27/02/2001 | 22:02 | מאת: yeudit

בעלי סובל זה מספר שבועות באופן נשנה מסחרחורות קשות, בחילות וכאבי אוזניים. בהתקפה הראשונה הוא הקיא ולא יכול היה לעמוד על הרגליים לחלוטין. לאחר כשבוע שבו קיבל את התרופה סטונרון מרופא המשפחה, הרגיש טוב יותר אולם לאחר מספר ימים חזרו הסחרחורות והבחילות. דבר זה נשנה כבר ארבע פעמים מהפעם הראשונה. הרופא המליץ לו להמשיך את הכדורים ולעשות תרגיל מיוחד פיסיותרפי שיכול לסייע לשחרר את הבעיה. הוא הגדיר את הבעיה כבעיה של האוזן התיכונה, פגיעה באזור שווי המשקל. בעלי לא עשה את הטיפול הפיסיותרפי עדיין. האם לדעתך טיפול מעין זה יכול להיות יעיל? בעלי לא עבר בדיקות כלשהן בעקבות תחושות אלו. האם יש בדיקות שכדאי לעשות? על תשובתך אודה

28/02/2001 | 07:44 | מאת: ד"ר ארז בנדט

ראשית - הבעיה כנראה באוזן הפנימית ולא בתיכונה. חד משמעית עליו להבדק ע"י מומחה אאג/נוירולוג שמתמצא בסחרחורת. יש לבצע בדיקת שמיעה. יש מגוון של מחלות שיכולות להתבטא בהתקפי סחרחורת וחשוב לאבחן ולטפל בהתאם. סטונרון היא תרופה לטיפול סימפטומטי (כמו אקמול לכאב ראש) ולא מטפלת בשרש הבעיה. הטיפול הפיזיותרפי יעיל רק לגבי סוג מסוים של סחרחורת התקפית שקשורה לשינוי תנוחה. ממעט האינפו ששלחת אינני משוכנע שזו בעייתו. כאמור - התייעצו עם מומחה!

מנהל פורום אף אוזן גרון