sudden deafness

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

23/08/2000 | 01:59 | מאת: ד

שלום אני בן 18 וחצי. לפני כשנה התאשפזתי בעקבות ירידת שמיעה פתאומית באוזן שמאל. במשך כשבוע טופלתי באימונוסופרסים, ולאחר השחרור והפסקה הדרגתית בלקיחת הסטרואידים כושר השמיעה חזר, אך במידה מועטה בלבד. כיום אני סובל מצילצולים בלתי פוסקים באוזן, וכושר שמיעה ירוד יחסית (ניתן להבחין בירידה בתדרים הגבוהים בלבד). הדיאגנוזות שקיבלתי לגבי הגורם למחלה הן רבות: עקה (STRESS), תופעה אוטואימונית (שנדחתה בהמשך) והדיאגנוזה שהכי מתקבלת על הדעת- נגיף המשתייך למשפחת ההרפס, שחדר לאוזן הפנימית ועשה בלאגן. במידה ודיאגנוזה זו נכונה- במה מתבטא ה"בלאגן" שעשה הנגיף באוזן הפנימית? האם הוא מתבטא בפגיעה ברקמות עצב השמיעה? פגיעה בשבלול עצמו? מדוע במקרים כמו מקרה זה, לא ממהרים כל כך לפתוח את האוזן ולבדוק בחלקה הפנימי, האם זה בגלל שחדירה אל האוזן הפנימית עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך? האם ישנם כיום חידושים או טיפולים כלשהם בנושא? מצפה לתשובה מהר !

24/08/2000 | 00:42 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום ד הבלגן הנגרם באוזן הפנימית הוא ברמת המדור הממברנוזי בקוכלאה, ומתבטא בנזק ציטוטוקסי למבנים הממברנוזיים של איבר החישה כתוצאה ממתקפה לימפוציטרית ואולי גם הומורלית. אקספלורציה של אוזן פנימית דינה גזר דין מוות על השמיעה ושווי המשקל, מה גם שבשום חלק אחר בגוף לא נערכת אקספלורציה בשל בעייה אוטואימונית בעיקרה(ראה מקרי הפטיטיס או גלומרולונפריטיס ) הרבה פתרונות איין. הרציונל של שימוש בסטרואידים ברור, מנוחה- חשוב, המנעות מרעש גם חשוב, טיפול אקטיבי שיחזיר את השמיעה או יבטל את הטינטון עדיין איין. בהצלחה

28/06/2001 | 20:52 | מאת: אבי

אפשר אולי להסביר שוב את התשובה של ד"ר אליאב גוב-ארי רק שתהיה קצת יותר מובנת ו/או יותר מפורטת ומסוברת בתודה אבי

21/07/2001 | 18:45 | מאת: בועז

גם לי קרה מקרה דומה של חרשות פתאומית וטיניטוס. לאחר אשפוז של שבוע בבית חולים . וטיפולים בחמצן מועשר בסי או 2 , דיאטת מלח וסטרואידים. אין עדיין החלמה או שיפור, כמה זמן יש עוד סיכויי להחלמה? אם לא, האם יש צורך במכשיר כאשר איבוד השמיעה הוא 30 די בי. באוזן ימין. אשמח להפניות לחומר מחקרי רלוונטי ומעודכן בעברית ואנגלית.

מנהל פורום אף אוזן גרון