בדיקת TRT

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

26/12/2004 | 15:22 | מאת: אודלית

לד"ר מרק שלום ראשית אני מודה לך על תשובתך. קראתי חומר על בדיקת ה - TRT והבנתי כי עלי ללכת עם אוזניות המפיקות רעשי רקע לתקופה מסויימת. האם חייב ? גם כך אני סובלת מרעשים כך שזה מאוד מרתיע. האם בדיקה זו מוכרת על ידי קופות החולים ? ומה זה איבוד שמיעה בתדרים הגבוהים? אם הם כל כך גבוהים כמו שקראתי במידע על הבדיקה אז איך יתכן איבוד שמיעה ראשוני דווקא בהם ולא למשל בתדרים הנמוכים? בתודה מראש אודלית

26/12/2004 | 22:49 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב לא הולכים בטיפול עם אוזניות אלא במקרים מסוימים מתאימים מכשירים שנראים כמו מכשירי שמיעה, ולעיתים גם מכשירי שמיעה אם יש ליקוי שדורש שיקום. לפעמים לא צריך בכלל מכשירים במשך הטיפול - אבל כל מקרה לגופו של עניין. מכאן - שהשלב החשוב ביותר הוא איבחון נכון של הטיניטוס והתאמת הטיפול. ליקוי בתדרים הגבוהים הוא יותר שכיח מאשר בנמוכים, וזאת בשל מבנה האוזן הפנימית. האיבחון על פי מודל TRT דורש השקעת זמן רופא ממושך ונעשה באופן פרטי בלבד, למרות שחלקים מסוימים כמו בדיקות שמיעה כלליות או בדיקות אחרות כמו CT או MRI אם צריך לבצע, כן ממומנות על ידי הקופות. כמו כן חלק נכבד ממכשירי השמיעה ממומן על ידי הקופות גם כן. בברכה ד"ר טלי מרק

מנהל פורום אף אוזן גרון