שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/08/2000 | 11:09 | מאת: בלה

אני בת 32 וסובלת מנפיחות בשקדים בצד שמאל נפוך יותר למעלה משנה בקביעות. טיפלתי בכדורי ראפאפן 100 מ"ג במשך 10 ימים , 3 פעמים ביום ולאחר מכן עוד חודש לפי כדור אחד ביום ועדיין ללא שינוי תוצאות בדיקות הדם היו תקינות, משטח גרון יצא תקין אין שיפור בנפיחות ועתה הכאב מקרין על צד מחצית צד שמאל: אוזן, ראש, צוואר והעורף וכן מלווה בבחילות. חשוב לציין שלפני כשנה המצב החריף כשהשתמשתי בחומר " סאנט מוריס" - כששאפתי את החומר נוצרה לי דלקת בגרון השאלה היא האם מצב השקדים החריף עקב שאיפת החומר ואיך זה שכבר שנה שהנפיחות והכאבים לא עוברים ביקרתי אצל רופא והוא אמר שאם כדורי הראפאפן לא יעזרו אז הוא יעשה לי זריקה באיזו זריקה מדובר? כיצד ניתן להרפא כליל מהנפיחות ומהכאבים שהולכים ומתפשטים? כל פתרון : טיבעי, פרטי , ויקר אנא ציינו בפני.

21/08/2000 | 21:46 | מאת: ד"ר שלמה מ. צרפתי

שלום בלה, תופעה של הגדלה שפירה של השקדים גם על רקע של גירוי דלקתי הינה תופעה מאוד שכיחה. כאבי הגרון באיזור השקדים הינה גם כן תופעה שכיחה והיא נוצרת על רקע הצטברטת שיירי מזון במיפרצונים שבשקדים. אותם שיירי מזון עוברים תהליך רקבון (המרכיב החלבוני של שיירי המזון) וכמובן הדבר גורם לדלקת נקודתית בשקד או בשניהם. דלקות אלו אינם ממש מושפעות מטיפולים אנטיביוטיים. מקובל היום טיפול ע"י Co2 Laser שהגורם לאותם מיפרצונים להעלם ולתופעה המטרידה גם כן להיעלם. טיפולים אלו מקובלים היום ואינם גורמים לכאבים כלל וניתן אף לבצעם בהרדמה מקומית.

24/08/2000 | 00:18 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום בלה. כאבי שקדים ממושכים יכולים להגרם משנית לדלקת כרונית הנגרמת על ידי חיידקים המצויים בפני השטח של השקד. לא תמיד משטח הגרון מייצג נכונה את הפלורה המצוייה בשקד במיוחד אם מדובר בחיידקים שאינם נושמי אויר. מלבד זאת, המינון התרופתי שציינת לא מוכא לי ונראה נמוך מהמומלץ. אני ממליץ בדיקת א.א.גרון חוזרת כולל משטח גרון, נסיון טיפולי בקלינדמיצין במינון מלא לעשרה ימים ( כמובן לפי מרשם רופא ובהסכמתו) ושטיפות לוע חוזרות עם תמיסת כלורהקסידין ( טרודנט) . אשמח לשמוע על תוצאות הטיפול ולייעץ בהמשך בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון