מחפש קצה חוט לתופעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

29/08/2020 | 20:19 | מאת: מרדכי

שלום דר יש לי שאלה אולי הזויה ואולי מכן תבוא הישועה אני צעיר לקראת גיל 40 בשנים האחרונות אני סובל מהתכווציות בצוואר ובוושט הבאה לידי ביטוי לעיתים בתחושת רפלוקס תחושת עויות לשניות מספר ולהלן השאלה לפני מספר שבועות התחלתי לסבול מכאבים בפנים נימול בלחיים כאבים שיניים נודדים כאבי אוזניים עיניים ואי נוחות נוראית בפנים ...נשלחתי עי נירולוג לct ראש שיצא תקין ומשם הופנתי לבדיקת mri מוח בשאלת עצב טריגמינלי ! אני מבולבל וחרד האם יכול להיות שהתכווציות שיש לי במערכת הבליעה ובצוואר הם אלו שגורמים לכאבי הפנים או שהמצב הפוך ...האם הגיוני שהעצב הטריגמינלי הוא הגורם להתכווציות בצוואר בלוע ובוושט ? לאן ממשכים מכאן האם הmri יכול לשפוך אור על הדבר? יש לציין שאין נקודות טריגר לכאב זה פשוט מגיע משום מקום ! מה גורם למה ? העצב גורם לתחושת ההתכווציות אם בכלל או שהתכווציות השרירים גרמו לכאב ולבעיות הנקשרות לעצב אם בכלל הרופא אומר שצריך על הדרך לברר אם יש ממצאים של טרשת נפוצה ! אשמח לקבל את דעתך בנושא

שלום רב נתחיל עם זה שהטריגמנל אינו גורם להתכווציות , עצב טריגמנל אחראי על התחושה ואכן יכול לתת כאבים בפנים, ההתכוציות שאתה מתאר בפנים ובצוואר מקורם מעצבים קרניאים אחרים, רוב התסמנים והדברים שאתה מתאר מכוונים לכיוון בעיה ניורלוגית , לכן בדיקת MRI יכולה לשפוך אור על הסיבה לתלונות , באשר לחשד של MS , טרשת נפוצה בהחלט קיים ויש לברר אותו דרך ניורלוג

מנהל פורום אף אוזן גרון