כאבי אוזניים בשינוי לחץ

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

27/08/2020 | 08:30 | מאת: חגית

שלום. תמיד בנחיתת מטוס יש לי כאבים קשים, ואפילו לאחר לקיחת משכחי כאבים. השבוע לראשונה, כאב לי מאוד גם בנסיעה מירושלים לים המלח. (נסעתי בעבר ולא כאב) מדוע זה קורה? האם יש בזה סכנה לאוזן, לשמיעה? ובעיקר איך ניתן למנוע את הכאבים?

התלונת שלך מתאימות לבעיית אוורור של האוזניים בשינוי לחץ ( טיסה, נסיעה לים המלח) , יש צורך בבדיקת רופא אא"ג מלאה , ולאחר מכן יוחלט על דרך הטיפול . בעקרון ברגע שמרגישים את זה יש צורך בהשוואת לחצים, שניתן להשיג ע"י פמפום, או פיהוק, או בליעה של הרוק .אלו פעולות שיכולות לגרום לפתיחה של החצוצרה של האוזן וכך תשווה לחצים

מנהל פורום אף אוזן גרון