בדיקת לרינגוסקופיה פיבראופטית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/09/2004 | 11:28 | מאת: גלי

רציתי לברר , איך מתבצעת הבדיקה , מה משך הבדיקה . האם מרדימים / מטשטשים? מה הסיכונים ? האם יש סיכוני פציעה ? אילו מסקנות מעשיות ניתן לגזור מתוצאותיה ? הבדיקה הוצעה לאדם קשיש , החולה בפרקינסון ובנוסף רמת טרומבוציטים נמוכה.

21/09/2004 | 17:13 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב מדובר בבדיקה קלה הנעשית על ידי החדרת סיב פייבר אופטי דק דרך האף, ו"הצצה" לגרון דרך הסיב. אין סיכונים מיוחדים, מרדימים מקומית קלות ומכווצים את הריריות באף על ידי חומרים מכווצי ריריות, וניתן להסיק ממנה על מבנה הגרון התחתון ומיתרי הקול ותפקודם, וכן על חלל האף ואיזור החלל שמאחורי האף (נאזופארינקס). אין קשר לגיל - זו בדיקה שנעשית בתינוקות, מבוגרים, ובכל גיל בעצם בהצלחה ד"ר טלי מרק

מנהל פורום אף אוזן גרון