בעיית אוזניים עזרה ראשונה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

18/09/2004 | 01:10 | מאת: מיכל

ברצוני לדעת האם בתור עזרה ראשונה מותר לתת לתינוק בן שנתיים שיש לו צינוריות באוזנים טיפות מסוג אוטידין. זאת עד שנגיע לרופא ? כמובן שניקיתי לו את האוזן עם מי חמצן אבל מה לעשות שאין רופא בנמצא כמו עכשיו? נתתי לו נר אקמול לאחר שראיתי את ההפרשה והיו לי טיפות אוטידין בבית אבל פחדתי לשים בגלל הצינוריות כי פעם שמעתי שאסור לשים טיפות אלו שיש צינוריות האם נכון? איזה טיפות יש להרגעת הכאב?

18/09/2004 | 01:21 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב מי חמצן זה בסדר, בתנאי שלא נותנים להם להישאר באוזן יותר מחצי דקה כדי שלא יעשו גירוי לתעלה. אפשר וכדאי מאוד להוסיף טיפות עיניים - כמו חומצה בורית, צילוקסן, פנימיקסין (טרוצידין), סולפציד וכו'. לאוטידין אין שום ערך במקרה של הפרשה מצינוריות אוורור. בהצלחה ושנה טובה ד"ר טלי מרק

מנהל פורום אף אוזן גרון