סטרפטוקוק לבדוק או לא

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

02/02/2020 | 10:16 | מאת: מיכל

שלום. לפני 5 ימים התחלתי אנטיביוטיקה עקב סטרפטוקוק שנמצא במשטח גרון שנשלח למעבדה. אציין רק שמשטח הגרון המהיר היה שלילי. הבוקר עשיתי לבת שלי שהיא בת 3 ו8 חודשים משטח מהיר ליתר ביטחון ויצא שלילי אבל כמו שהיה אצלי אולי התוצאה לא אמינה. השאלה האם יש צורך לעשות משטח למעבדה. בשבועות האחרונים התלוננה מדי פעם על כאב גרון אך כרגע אין לה כאב גרון או חום. מצד שני לפני כשנה כשהיה לי סטרפטוקוק הרופא שלה אמר לא לעשות לילדה אם אין סימנים, הרופאה שבדקה אותי הציעה לעשות. עשיתי ויצא לה חיובי והיא קיבלה אנטיביוטיקה. האם לבדוק או לא לבדוק? תודה רבה

02/02/2020 | 10:54 | מאת: מיכל

שכחתי לציין שבשבועיים האחרונים התלוננה מדי פעם על כאב בגרון וברגל ואחכ אמרה שעבר. האם זה יכול להיות משהו שהסתבך וצריך לבדוק את הלב?

טיפול אנטיבוטי ניתן שיש הצדקה, זה שתוצאת תרבית חיובית אין המשמעות שיש להתחיל טיפול אנטיבוטי , נותנים אנטיביוטיקה שיש קליניקה ומעבדה מתאימה לדלקת גרון

מנהל פורום אף אוזן גרון