פריטונסילר אבצס חוזר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

30/12/2019 | 20:26 | מאת: מאור

היי, לפני כחודש וחצי הייתה לי דלקת שקדים שהסתבכה ויצרה פריטונסילר אבצס. ניקזו לי את זה ולקחתי כדורי אוגמנטין 10 ימים. לאחר שבועיים זה חזר (האבצס), והפעם לקחתי רק אוגמנטין ללא ניקוז, והנפיחות ירדה וירדה. (9 ימים אוגמנטין). לא עברו 3-4 ימים אחרי שסיימתי אנטיביוטיקה, ושוב זה התחיל להתנפח. הלכתי למיון וכל מה שהוא הביא לי היה כדורי רפאפן לשבוע, למרות שאמרתי לו שמנסיוני זה פשוט יגדל שוב ברגע שאסיים אנטיביוטיקה. כרגע אני על רפאפן 4 ימים והנפיחות שוב יורדת לאט לאט. יש לציין שבבדיקת ניקוז זה אכן היה חיידק סטרפ פנאום. מה עליי לעשות? האם אני צריך להמשיך עם האנטיביוטיקה זמן רב יותר כדי לוודא שאני הורג את החיידק? אני מפחד שכל הזמן שאני אפסיק אנטיביוטיקה זה שוב יחזור. אי אפשר לחיות על אנטיביוטיקה, אבל אולי טיפול אנטיביוטי לטווח ארוך הוא הפתרון? אולי בכלל הפתרון היחיד הוא הסרת שקדים?

30/12/2019 | 20:27 | מאת: מאור

רק אוסיף שלכל אורך הזמן הזה לא היה לי חום.

אם מדובר באירועים חוזרים בתדירות גבוה של דלקות שקדים, או אירועים חוזרים של מורסה פריטונסלרית , ממליץ על כריתת שקדים

31/12/2019 | 12:16 | מאת: מאור

אוקיי, ונגיד שאקבע תור לניתוח.. בטח יקח לזה איזה חודש חודשיים במקרה הטוב. מה אני עושה עד אז? חי על אנטיביוטיקה?

מנהל פורום אף אוזן גרון