ציסטה בסינוס הספנואידילי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

20/11/2019 | 09:17 | מאת: שיר

שלום, בגלל כאב בפנים בצד שמאל שנמשך מעל לחודשיים וממצא של דלקת עין בסקלרה אף היא בצד שמאל- בוצע MRI עם ממצא של ציסטיה מיקרית מריטנסיה בסינוס הספנואידלי מימין. אבקש לדעת: מה משמעות ממצא זה, כיצד יודעים אם שפיר או לא, איך מסבירים שבצילום סינוס שעשיתי שבועיים וחצי קודם לכן לא היה כל ממצא ולא ראו את הציסטה? מה המעקב הדרוש לממצא כזה? והאם יכול לתת הסבר כלשהו לכאבים והנימול והדלקת בצד השני. תודה רבה

לא תמיד יכולים לראות את כל הממצאים בסינוסים בעיקר בסינוס ספנואידלים במיוחד אם הצילום לא מכוון לסינוס ספנואידלי , לכן משלימים ע"י CT אן MRI ברוב המקרים הצסטות בסינוסים הם שפירים וצריך קורלציה עם קלינקה ובדיקה. לגבי הממאירות מה שלא שכיח אבל אם יש ממאירות ניתן לראות במאפינים מסויימים בMRI ממליץ לך לפנות לרופא אא"ג

מנהל פורום אף אוזן גרון