האם מדובר ברשלנות רפואית?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

30/06/2019 | 22:06 | מאת: אופיר

שלום פרופסור, לפני כ4 שנים פניתי למחלקת אא"ג באחד מבתי החולים בארץ עקב הרגשת קושי בנשימה דרך האף. בבדיקתי איבחנו היפרטרופיה של הקונכות התחתונות. קיבלתי טיפול שמרני אשר כלל ספריי עם סטרואידים, אשר הצליח להחזיר את הקונכות לגודלן התקין - מצוין בסיכום ביקור של לפני הניתוח כי ה"אף פתוח, קונכות תחתונות בגודל תקין ואינן חוסמות". למרות זאת, אני המשכתי להרגיש קושי בנשימה, והם החליטו על ניתוח לכריתת הקונכות דו"צ. נראה לי מיותר לציין כי הניתוח לא עזר ואף גרם לי ליובש אפי, ולתחושת ריקנות באף אשר מכבידה עליי מאוד. בדיעבד אבין כי הרגשתי קושי בנשימה בגלל ישיבה כפופה ונוקשות של השרירים. שאלתי - האם העובדה שכרתו את הקונכות למרות שהן היו בסדר גמור אחרי טיפול שמרני, נחשבת לרשלנות רפואית? לתשובתך אודה

כריתת קונכיות הינו טיפול מקובל במקרים כאלה באם אין הטבה בטיפול שמרני . האתר נותן תשובות על בעיות רפואיות ולא בסוגיות משפטיות

מנהל פורום אף אוזן גרון