פפילומה בגרון על השקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

15/03/2019 | 14:23 | מאת: יואב

שלום. מרגיש משהו בצד השמאלי של הגרון מזה כשבוע, קשה לתאר את התחושה, אין כאב או שום דבר כזה, רק משהו שדומה לחתיכה של אוכל שנמצאת שם ולא נבלעת, מרגיש כמו רקמה כלשהי. ניגשתי לרופא אא״ג, ובבדיקה שביצע אמר לי שיש לי פפילומה קטנה שפירה על אחד השקדים בצד שמאל של הגרון. לדעתו הגורם לכך הוא ריפלוקס. הורה לי להימנע מעישון ומאכילה בשעות מאוחרות, ולקחת משהו שנקרא Pantoloc (אני לא גר בארץ, אבל מבדיקה בגוגל השם הבינלאומי של זה הוא Pantoprazole), ו-Gaviscon (גוגל אומר Antacid) למשך כחודש ולחזור אליו. ממה שהשתמע ממנו, במידה ולא אהיה שינוי, אצטרך לעבור הסרה של הפפילומה בביה״ח בשלב כלשהו. רציתי לשאול, מה הם הסיכויים שדבר כזה יעבור מעצמו? והאם ישנם דברים מסוימים (מי פה כלשהם לגרגור בגרון, ויטמנים וכדומה) שאני יכול לצרוך על מנת לעזור לגוף שלי להיפטר מזה לבד? בתודה.

הפפלומה נמצא על שקד שמאל ? ממליץ להבדק שוב , נדיר שמקור הפפלומה בשקד הוא חומציות בקיבה. פפלומה יכולהל להיות כתוצאה מזיהום וירלי , ואכן ישנה אפשרות טיפולת כירורגית . מומלץ לפנות לרופא אא"ג

מנהל פורום אף אוזן גרון