נקב באוזן-חלק שני

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

18/08/2000 | 14:21 | מאת: אליס

שלום רב לד"ר א.גוב-ארי תודה רבה לגבי תשובתך בנושא הנקב בעור התוף של בתי. השאלה היא מהו הגיל האידאלי לניתוח השתלת העור? מתי אחוזי הקליטה רבים יותר? האם צריך לחכות לגיל מסויים כדי שהאוזן תהיה בשלה מספיק? האם ישנו סיכוי קלוש שבכל זאת יווצר איחוי של העור? לעת עתה היא שומעת מצויין כאשר פונים אליה. האם נקב כזה יכול לגרום לבעיות לימודיות בכיתה? להגיע למצב של ריחוף כלשהו או חוסר הקשבה? האם תתכן החמרה בירידת השמיעה ונגיע למצב של מעל 50 דציבל באוזן הבריאה השמיעה בסביבות 20-30 . האם מצב זה גורם לה לאמץ את הואזן השניה? כמה ימי אישפוז לאחר הניתוח? באיזה בי"ח מומלץ לעשותו? את הצינוריות והשקד השלישי ביצענו בעפולה. מה אורך הניתוח? האם אפשר בהרדמה מקומית בלבד? אודה על קבלות תשובות לנ"ל. תודה אליס

23/08/2000 | 23:43 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום אליס מקובל לנתח אוזן מנוקבת לא למטה מגיל 7 שנים, זאת מאחר שבסביבות הגיל הזה מערכת האורור של האזניים הופכת בשלה יותר והסבירות לדלקות אוזניים ודחיית השתל פוחתת. כפי שציינתי בתשובתי הקודמת, שמיעה של 50 דציבל היא שמיעה גרועה לילדה צעירה, אך מאחר שהאוזן השנייה תקינה לא צפויות בעיות ריכוז, צפויה בעייה במיקום הקול במרחב. מומלץ לבקש מהמורה למקמה במקום קרוב , וכן ניתן בשלב זה (לפני הניתוח) להתאים מכשיר שמיעה לאוזן המנוקבת. הניתוח כאמור מוביל לכדי כ 90 אחוזי הצלחה. הניתוח לא יכל להעשות אצל ילדים בהרדמה מקומית, במבוגרים -כן. משך האישפוז הממוצע כיומיים שלושה. כל מרכז רפואי גדול ללא ספק מנוסה בניתוחים כגון אלה, בחרי לך כרצונך. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון