מחלה של העצמות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

17/03/2004 | 17:04 | מאת: ssssssssssssss

שלום רב בני בן 3.5 חולה בתסמונת OSTEAGNOSIS IMPERFECTA .(בעיה בעצמות) איך תסמונת זו יכולה להשפיע על השמיעה ובאיזה גיל היא מתחילה להשפיע. תודה רבה מראש

17/03/2004 | 22:31 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב, מחלה זו יכולה לגרום להפרעות באוזן התיכונה - כמו למשל פגיעה בעצמות השמע, וכן מאחר והיא נחשבת לחלק מהמחלות של בעיה בבניית עצם, בדומה לאוטוסקלרוזיס, היא יכולה לגרום בהמשך גם לקיבוע של עצמות השמע ואפילו בגיל מאוחר יותר לפגיעה באוזן הפנימית. על הילד להיות במעקב רופא אא"ג ובדיקות שמיעה סדירות, לדעתי אחת לחצי שנה מספיק במידה והכל תקין. מאחלת לכם ולילד הרבה בריאות ד"ר טלי מרק

מנהל פורום אף אוזן גרון