סיבוך דלקתי אחרי ניתוח- דחוף

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

31/01/2016 | 21:12 | מאת: אדי

בן 39 א חרי תיקון מסתם מיטראלי מהצד אובחן pps טופלתי בקולחיצין 0.5 מ"ג פעמיים ביום בתוספת 4 אספירין 500 מ"ג ליום לחודש - ירד היטב בהדרגה מcrp 43 ל- crp 7 כשלפתע קפץ תוך כמה ימים ל-109 .נצפה באקו לב נוזך סביב הלב ודלקת . כעת היום ניתן לי בנוסף לקולחיצין במינון הנ"ל גם פרדניזון שמתחיל 40 מ"ג ומוריד בהדרגה כל שבוע 5 מ"ג - הבנתי שהוא מעודד התלקחויות חוזרות : מה היית ממליץ לי לעשות בנידון ? ? כי הקולחיצין לא עזר עפ"י האקו בדלקת חוזרת שהקיפה את הלב - (אולי סטרואיד כמו פרדניזון עם תרופה נוספת נוגדת דלקת כמו אספירין ? ) אודה על תשובה מהירה

שלום יש לך סיבוך מוכר לאחר ניתוחי חזה וזה מצב הנקרא דרסלר מעין דלקת כנראה אוטואימונית כנגד קרום הלב. זהו סיבוך שכיח ואתה מטופל היטב. הקולכיצין הוא אמצעי טיפולי מקובל במחלת FMF שזו מחלת קרומים ידועה ושכיחה מנסיוני אל תעשה שינוי תרופתי וקצת סבלנות ויעבור. יש מקום לשקול 2 תכשירים טבעיים קורקומין וסלדרין שהם אנטי דלקתיים מעולים כתוספת לטיפול דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת