בהמשך לשאלתי הקודמת

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

06/11/2005 | 15:24 | מאת: רוית

שלום רב! תודה על שהשבת לשאלתי הקודמת בענין תוצות ביופסיה אחרי גסטרוסקופיה.. הוספתי ושאלתי מספר דברים וראיתי כי השבת לגולשים ששאלו שאלותיהם מאוחר לשאלותיי... ייתכן כי פספסת את שאלתי ולכן אציגה שוב באותו הנוסח ואודה על התייחסותך! : רציתי להוסיף ולשאול: מה זה אומר שינוי בתאים? האם זה יכול להצביע על התחלתו של גידול ממאיר? סיכוי להיווצרותו? מה הם בדיוק המושגים "foveolar hyperplasia AND focal metaplasia intestinal"? וכיצד ייתכן שיש לי את זה אך אין לראות דלקת או הליקובקטר פילורי? האם זה מצביע על תחילתה/ הימצאותה של דלקת כלשהי? כמו כן - האם ייתכן שהאוגמנטין אשר נטלתי כשבוע לפני הבדיקה הפחיתה את מספרו של ההליקובטר פילורי ולכן לא ניתן היה לזהותו? האם כדאי לעשות בדיקה נוספת של תבחין נשיפה? ברצוני ליצור עימך קשר לייעוץ תזונתי שישלב דיאטת הרזייה עם תזונה בריאה שתמנע החמרת מצבי, אפנה לאתר שלך לשם כך. תודה וכל טוב

שלום טיפול באוגמנטין יכול לשנות את קיומו וריכוזו של חיידק ההליקובקטר-ויש מקום לשקול חזרה על הבדיקה או בדיקת נוגדנים. לגבי התאים-לא מדובר בשום אופן בתהליך ממאיר-אך התאים מראים שינוי מבנה המחייב מעקב. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת