כאב בטן ימין עליונה -שנתיים +שינוי יציאות לאחרונה עם בחילות קלות

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

22/06/2020 | 13:48 | מאת: אמיר-בן 47

שלום, בעברי סרטן אשכים - כעת ללא עדות למחלה ע"פ בדיקה גופנית ומרקרים מלפי חודש. סובל שנה ו-10 חודשים מכאב בטן ימין עליונה (3-4 סמ מתחת לצלע ימין - כאב די ממוקד). הכאב לא מופיע תמיד, יש ימים של רוגע ויש ימים של כאב עוויתי. לפעמית חלש ברקע ולפעמים חזק יותר. לרוב אני חש את הכאב שם ברקע. הלילה הרגשתי פעם ראשונה שני עיוותים חזקים רצופים. לא יודע אם קשור לזמני ארוחה. בימים שאני עסוק כנראה לא הדגשתי תשומת לב לכאב לעומת ימים כאלה שבהם אי בחל"ת. בדיקות שבצעתי: אפריל 2018 קולונוסקופייה תקינה אפריל 2018 גסטרוסקופייה - כיב קטן בבצל התריסריון עם H.PYLORY. קיבלתי טיפול ובדיקת נשיפה היתה תקינה כמו כן זוהה BARRETS קצת פחות מ 1 ס"מ מאי 2019 גסטרוסקופייה תקינה (למעט BARRETS). ינואר 2020 א.ס. בטן תקין (כולל כיס מרה). בדיקות דם לפני חודש: ספירת דם + כימייה + ALT, AST GGT תקין. כולסטרול קצת גבוה 219MG/DL HDL CHOLESTROL גם קצת גבוה 176MG/DL טריגליצרידים 172 (טווח עליון 150). מטופל ב OMEPRADEX 10 פעם אחת ביום. שבועיים אחרונים החלו גם מעט בחילות ובעיות ביציאות. יציאות מרובות ורכות, אך יש להתאמץ להוציא. מצד שני פעם אחת בבוקר יציאה גדולה מרקם משחתי ולאחר כחצי שעה יציאה כמעט נוזלית - צבע חום אך על נייר טואלט אני רואה צהוב (6 בבריסטול). מוטרד בעיקר נפשית והסיכוי שמדובר אולי בסרטן נוסף (כאב ועכשיו בעייה ביציאות). מבקש לשאול: האם הבדיקות שבוצעו בשנתיים האחרונות די מכסות את האפשרות של סרטן מעי גס ומערכת עיכול עליונה? מה עוד יכולות להיות האפשרויות הסבירות באיזור הכואב? אני לא משוכנע שיש קשר בין הכאב הכרוני לבין שינוי היציאות. אודה לעזרה/הרגעה או כיוון כלשהו.

היי כל דבר שנמשך זמן מחייב הערכה לא רק בבדיקות אלא בשיחה ובדיקה הייתי שמח להפגש

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת