בליסטוסיסטיס הומיניס שלא טופלו והקשר לקרוהן ואנמיה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

12/10/2018 | 00:09 | מאת: יוס

בן 17. כשנתיים סבל מעצירות ואח"כ שלשולים (לעיתים עם דם), גזים ללא הפסקה, אנמיה (מגיל שנתיים) וכו'. עתה עבר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה ונמצא בקולונוסקופיה - מעי גס עד כניסה לצקום תקין שם כיבים והיצרות ומס' פוליפים קטנים דלקתיים. צקום בהמשך להיצרות תקין רושם לאילאום חולה - לא נכנסתי 1. צקום חולה 2. עולה בריא 3. רוחבי 4. סיגמה 5. רקטום. הביופסה תקינה. בגסטרוסקופיה - הושט, התריסריון והקיבה תקינים. לפני כשנה נמצאו בליסטוסיסטיס הומיניס והליקו פלורי גבולי- הרופא לא שם לב לתוצאות ועד כה לא ניתן טיפול. כיום האנמיה מוגברת מתחת ל-10 ונמצא חשד לקרוהן, והוחלט ליתן לו טיפול ביולוגי. האם יש לטפל בחיידק וממה נגרם? מה משמעות הליקו פלורי גבולי? האם החיידק שלא טופל יכול לגרום לנזקים אחרים ולקרוהן? האם יתכן שהתוצאות הן מהימצאות החיידק ולא מקרוהן? האם טיפול בחיידק כיום ימנע את הקרוהן והאנמיה/ אחרנו את המועד? מה ההשפעה של החיידק לאחר זמן כה רב שלא טופל, והאם הנזק בלתי הפיך? מה הכי רצוי לטיפול בקרוהן - טיפול תרופתי/ביולוגי ומה השפעות הלוואי? הקריאטנין גבוה כ- 400 , לאחר נטילת פנטזה(14 יום)הקריאטנין קפץ ל-2150, וכ-10 ימים לאחר הפסקת נטילתה ירד שוב לכ-400, האם התרופה גרמה לכך? כעת במעקב נפרולוג בעקבות כך. מה לעשות?

היי המון שאלות ולרובן אין תשובות מוסמכות. רפואה היא לא מתמטיקה

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת