אבחון צליאק באופן וודאי ללא ביופסיה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

22/12/2017 | 06:16 | מאת: שירן

לבני יצאו תשובות של הבדיקות דם הרגילות לצליאק מאוד גבוהות. צליאק סקרין: 300 והשני יצא 800. הלכנו לגסטרו שאמר שאין צורך בביןפסיה רק צריך עוד בדיקת דם שנקראת ENDOMYSIAL Ab וזה יקבע בוודאות את הצליאק. האם זה נכון? האם בעתיד לא יבקשו מאיתנו את הביופסיה? גם בשביל דברים בעתיד כמו מס הכנסה וכו? תודה

היי לשמחתי אני לא מבין בחוקי המס. וודאות מלאה ניתן לדעתי לקבל רק בביופסיה.

היי ככל שאני יודע בדיקת הנוגדנים אבחנתית לצליאק ולא דרושה ביופסיה

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת