אני מאשים 2

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

28/12/2000 | 13:54 | מאת: יהודה

אני מאשים את ממשלת ישראל בהפקרה של חייל פצוע בשדה קרב עד מותו. כולם הרי לא רוצים לזכור את יוסף מדחת הוא ערבי אבל חייל בצבא ההגנה לישראל. שנתן את חייו להגנת המולדת ונשבע אמונים למדינה שלא נשבעה לו והפכירה אותו למות על ידי חייל מספר 1 של מדינת ישראל .שאינו יכול להזיז את ידיו מרוב דרגות ועיטורים. אותי לימדו יהרג ובל יעבור לא מפקירים חייל בשטח וכל שכן שיוסף נשם עוד זמן רב לאחר פציעתו.לא אוכל לקבל שום טיעון של שיקול דעת זו או אחרת . אני איש שלום ולא דוגל בשום אלימות גם לא מילולית. אבל מעשה כזה לא יעשה גם עם המחיר עלול היה להיות קשה יותר. ממשלת ישראל שמה את עצמה ללעג בפני כל העולם . לי שתי בנים בצבא כך שאני לא מדבר מהצד היו לא מספר מקרים שבהם נהרגו חיילים על מנת להציל את חבריהם או אזרחים חטופים. ולא העלו שום שיקול דעת על נפגעים למרות שבצהל הכל נלקח בחשבון וידוע שכל מקרה נלקח על פי אחוז אחד של נפגעים במקים כאלה .ליוסף לא היה את המזל שממשלת ישראל הפכירה אותו למוות בעודו חי.

28/12/2000 | 14:49 | מאת: רוז

יהודה תעשה טובה, כבר האשמתי אותם, כשנכנסתי לפורום, וכולם צעקו לי תפסיקי עם פוליטיקה, אתה מאשים בהפקרת פצוע? אני מאשימה בהפקרת אזרחים תמימים שהלכו לטייןל. אני מאשימה בהפקרת אזרחי ישראל. ו ו יש לי רשימה אינסופית. אז נאשים. אז מה? את מי זה בדיוק מענין? הם עושים מה שבא להם בשביל להדבק לכסא. רק הם לא מבינים שעוד מעט לא ישאר להם מקום להניח את הכסא. היה היום עוד פיגוע, חסדי ה' שלא היו הרוגים בגוף, מה עם הנפש? שאלה טובה.

28/12/2000 | 15:00 | מאת: יהודה

אם כולם יגידו כמוך מה נעשה אז באמת לא יהיה מה לעשות לכך צריך תמיד להזכיר מקרים חריגים ומבישים שכאלה לא נתן להם מנוח אני מאמין שיהיה מי שיקרא את הדברים . ולא אחד כזה שנחשב לפיכי עם דיפלומה כמוני למשל. כידוע היתי צריך להיות בחמת גדר אך ההודעה על הפיגוע שיתקה אותי היות וגידי היה בשעה זאת במדינת תל אביב.אבל ברוך השם הכל בסדר עם גידי.

יהודה יקר, כזכור, אני אינני נסחף כאן לוויכוחים פוליטיים, ונראה לי שגם עכשיו הנושא שהעלית רומז למסר אחר. לא רק את מדחת יוסוף הפקירה מדינת ישראל, גם אותך, ואת צביקה, ואת כל אותם 'קטועי-נפש' שעדיין לא הצטרפו אלינו. כמו השיחות על אוכל, ופוליטיקה, ודת, גם הכעס על מדינת ישראל ומוסדותיה בעצם מרחיק אותנו לרגע מהנושא המעסיק אותנו. אבל כאן אנחנו יכולים לדבר על כך, גם על ההפקרה, שהפורום הזה הוא אחד התוצאות שלה. שלך, דרור

30/12/2000 | 20:00 | מאת: יהודה

לדרור. כמובן שלא היתה שום כוונה פוליטית אינני עוסק ולא מבין בפוליטקה המלוכלכת כך שכל מה שכתבתי היה ממוחי ומחשבתי ללא שום קשר פוליטי הרי אתה כבר מבין ממה שכתבתי שאני שייך לזרם השלום אבל עד גבול מסויים הנושא עליו דיברתי אנני חושב שהפקרת חייל שייך וצריך להיות ענין פוליטי אנו למדנו אחרת יהרג ובל יעבור לא מפקירים חבר בשטח

מנהל פורום טראומה והלם-קרב