חבר חדש

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

25/11/2000 | 17:09 | מאת: לי

שלום דרור השבוע הכרתי משהו חדש. איש מקסים. ממש בהתחלה הוא סיפר לי על פציעה נוראה בצבא וגם על הלם הקרב שהוא סובל ממנו מאז. ההלם התבטא בהתקפי חרדה וקשיי נשימה וכו'. הוא ניסה לטפל בעצמו לבד ולפעמים הצליח, היום, מרגיש מובס הוא בטיפול תרופתי שמעלים כל סימפטום אבל הוא מרגיש שההלם ניצח אותו. כל זה חדש לי לגמרי. רציתי לדעת מה גודל המיטה החולה שאליה אני הולכת להכניס את הראש שלי, האם יתכן שהמצב יכול להשאר סטטי עד עולם עם הכדורים או שצפויים לי עוד ימים קשים. תודה לי

לילך יקרה, אני חושב שאת בת מזל, ושהחבר החדש שלך הוא אדם הראוי לאמון ולהערכה. ישנם רבים שלא היו מספרים לך על סוג כזה של בעיה כבר בשבוע הראשון של ההיכרות. החיים עם מי שנפגע מהלם-קרב עשויים להיות, לעתים, לא קלים, אך האם בשל כך עלינו להעניש את הפגועים מחדש ולמנוע מהם אהבה וזוגיות? הלם-קרב, למרות שאינו נראה ממבט ראשון כפי שניתן לראות פגיעה גופנית, הוא סוג של פציעה, ואם אינך חוששת לקיים קשר עם אדם שנפצע, את יכולה לקיים קשר גם עם מי שלקה בהלם-קרב. עם זאת, החשש שלך מובן ומוצדק. הלם-קרב, כמו כל פגיעה אחרת, עשוי להתבטא בדרגות שונות של קושי, ואת זאת תוכלי לבדוק רק אם תשוחחי על כך באופן גלוי וכן עם החבר החדש שלך, ואם תתלווי אליו למשך זמן מה מבלי לחשוש מעצם הפגיעה. נראה לי שבמקרה שלך פגשת בן-זוג הפותח בפניך דלת המאפשרת לך לבחון ברצינות את הקשר. קשר מסוג זה לא קל למצוא גם בקרב בני-זוג שאינם נכים או פגועים, ולא כדאי לוותר עליו בקלות. אני מקווה שתצליחי לשקול את היתרונות ואת החסרונות של הקשר החדש, ולהגיע להחלטה שתהיה טובה עבורך. ואני מאחל לך בהצלחה, ובאהבה, דרור

25/11/2000 | 21:49 | מאת: לי

דרור המון תודה. אני מקווה שיצליח לי . אתה יכול לחזור על הפרטים של הסדנה בזכרון וקצת לפרט? תודה שוב ל

25/11/2000 | 19:44 | מאת: יעל

אני חושבת שתמיד יש משהו לא מוכר או אפילו טיפה מפחיד כי בעצם אתה צריך להכניס את רושך לתוך משהו שאתה בעצמך לא בטוח בו כי בעצם לא הייתה במצב הזה . אבל בשביל זה אנחנו חברים או פסיכולוג ולפי דעתי תעבור את זה יחד איתו. ובייחד תנסו לעזור לו . בהצלחה ומאחלת שתצליך במסימה כי זה מצב קשה

25/11/2000 | 21:50 | מאת: לי

יעל תודה על ההתייחסות והאיחולים ל

28/11/2000 | 00:40 | מאת: צביקה קומיי

בהצלחה לכם צביקה

מנהל פורום טראומה והלם-קרב