איך יודעים?

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

18/11/2000 | 23:04 | מאת: משה

עברץי את מלחמת שלום הגליל, חוויתי חוויות לא נעימות, שלעיתים חוזרות לי בחלום. בימים - אני מתפקד נהדר. איך יודעים האם אני לוקה בהלם קרב, והאם יש דבר כזה "דרגות חומרה" של ההלם. משה

שלום משה, ראשית, הרשה לי להרגיע אותך. אתה אינך לוקה בהלם-קרב. להלם-קרב יש מאפיינים ברורים המשבשים את התפקוד היומיומי, ולפי תיאורך אתה אינך לוקה בהם. עם זאת, הפורום הזה מיועד לאנשים כמוך, וכמוני, שיתכן ומסתתר בהם הלם-קרב סמוי. זו אינה מחלה, אלא תופעה נורמלית של השפעת החוויה הקשה על חיינו. גם אני, כמוך, המשכתי לחלום על המלחמה במשך שנים לא מעטות. החלומות הם מכשיר מצוין לניטרול סיפורים 'תקועים', כמו סיפור המלחמה שאותו אנחנו לא מספרים. הפורום הזה מתפקד, למעשה, כמו החלומות. זה המקום לספר את סיפורי המלחמה, לחלוק בהם עם אחרים, ולשחרר מעט מן המועקה שזיכרונות המלחמה הותירו בנו. אתה מוזמן לחלוק אתי ועם שאר משתתפי הפורום את סיפור המלחמה שלך. דרור

מנהל פורום טראומה והלם-קרב