מחשבות אובדניות

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

02/04/2014 | 22:12 | מאת: יהושע

אני הלום קרב עם 10 אחוז נכות ומשרד הבטחון שלח אותי לטיפול בקופת חולים. הייתי בדכאון קשה הרבה זמן ולא עזבתי את הבית כמה שנים וכאשר לקחו אותי לבדיקות גילו אצלי סרטן הלימפומה והייתי צריך לעבור השתלת מח עצמית שזה ניתוח מסובך שלאחריו נפגעו לי הרגליים ואני עכשיו בכסא גלגלים. בעזרת קשרים אישיים עברתי לטיפול בבית לוינשטיין אבל אחרי חודשיים זה הסתיים ואני נעזר גם עכשיו בכסא גלגלים. פניתי לאגף השיקום ואמרתי שיש לי מחשבות אבדניות ושידאגו לעשות לי וועדה רפואית חדשה כדי שאגף השיקום יתחיל בתהליך של שיקום. בשבוע האחרון התקשרו אלי ממשרד הבטחון איזה עובדת סוציאלית וגם עובדת סוציאלית ממחלקת הרווחה של העירייה אבל חוץ משיחה קצרה לא קרה כלום ונראה לי שאף אחד לא רוצה לטפל בי. מה דעתך, מה אני צריך לעשות000

שלום יהושע, עצוב לי לקרוא על הקשיים איתם אתה מתמודד. אגף השיקום אינו מטפל בהלומי-קרב שנקבעו להם פחות מעשרים אחוזי נכות. אתה יכול להגיש תביעה חדשה לקביעת אחוזי נכות גבוהים יותר. עם הגשת התביעה אתה זכאי לבקש מימון לטיפול נפשי. הגשת התביעה אינה מסובכת, ואינך זקוק לעורך-דין לשם כך. עשה זאת כדי לקבל את הטיפול, אך אל תצפה להצלחת התביעה. אגף השיקום והפסיכיאטרים בוועדות עושים ככל יכולתם למנוע שיקום מהלומי-הקרב, והתהליך כולו מתסכל ואף פוגע. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

02/05/2014 | 17:11 | מאת: זונדה

חוסר צדק מטורף באגף השיקום,,, אם אתה לא מקושר ולא מתוקשר אתה יכול להיות נכה במצב קשה,להירקב בבית ולמות ואף אחד לא ידע ! ,

שלום זונדה, אינני יודע אם מועיל להיות מקושר ומתוקשר. אגף-השיקום מזניח את כל הנכים ללא אפליה, במידה שווה. שבת שלום, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב