קצבת נכות נפשית לבת של הלום קרב

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

24/07/2013 | 16:50 | מאת: אור

שלום. אני בת להלום קרב. אינני מסוגלת לתפקד בחברה. האם יש עורך דין שמתמחה בקצבאות לילדים של הלומי קרב? תודה רבה, אור

שלום אור, אני מצטער לשמוע על הקושי שלך, המשותף לרבים מילדי הלומי-הקרב. לצערי, אגף-השיקום אינו תומך בהלומי-הקרב, ולא שמעתי על קיומן של קצבאות לילדי הלומי-קרב. גם להלומי-קרב אינני ממליץ על הגשת תביעה להכרה באגף השיקום, משום שהתהליך ארוך ויקר ומשפיל, והתגמולים שמקבלים הלומי-הקרב נמוכים מאוד. אין טעם לשלם לעורכי-דין, כשמראש הסיכוי לזכות בתמיכה נמוך כל-כך. כדי לתפקד טוב יותר ולחיות טוב יותר כדאי לך למצוא תמיכה במקום אור, אולי בארגוני מתנדבים, ולקחת את האחריות לחייך. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

24/07/2013 | 22:05 | מאת: אור

תודה על תגובתך. לא דיברתי על קצבה ממשרד הביטחון, (מה פתאום שמשרד הבטחון יתמוך בילדים של הלומי קרב? באמת מוזר שדבר כזה יקרה במדינה כמו ישראל) אלא על קצבת נכות מביטוח לאומי. האם לנתון הזה "בת של הלום קרב" יש איזשהי משמעות בוועדה רפואית? עברתי התעללות נפשית מאוד קשה מאבא שנדפק מהמלחמה ועכשיו אני משלמת את המחיר. דור שני לטראומה. האם יש נתונים לגבי מימדי התופעה של הלם קרב - דור שני? אני בטוחה שאני לא היחידה. האם ידוע לך על איזשהו גוף בישראל שתומך ומסייע לילדים של הלומי קרב?

מנהל פורום טראומה והלם-קרב