האם אגף השיקום מאייש מוקד חירום לילה להלומי קרב?

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

10/07/2013 | 00:31 | מאת: גומה

מה קורה במידה ויש צורך בתמיכה מיידית, או בבעיה של איום בהתאבדות?

שלום גומה, אהיה מופתע מאוד לשמוע שאגף השיקום מאייש מוקד כלשהו לסיוע להלומי-קרב. כדי לפנות לאגף השיקום, לרופא מחוזי או לעובד השיקום, במצב שאינו מצב חירום, יש לפנות למספר טלפון אחד, ולשוחח עם טלפנית המבקשת מן הפונים להשאיר את מספר הטלפון שלהם ולהמתין (לעתים במשך שבוע) שמישהו ישוב ויפנה אליהם. אגף השיקום אינו תומך בהלומי-הקרב, ולעתים קרובות ה'טיפול' שלו מזיק להם. במקרי חירום כדאי להתקשר למוקד של ער"ן, או לפנות לחדר-מיון, כדי לקבל הפניה לעזרה מיידית. בברכה, ד"ר דרור גרין

10/07/2013 | 18:52 | מאת: קרפיון

לכל הלום קרב יש רופא שמכיר באופן אישי ואמור להיות זמין במקרה חירום במידה ולא ניתן להשיגו מומלץ לפנות למיון פסיכיאטרי בתל השומר עד להגעת הרופא המטפל אגף השיקום בקושי מחזיק מוקד חצי יומי והטיפול בו הוא לרוב מסורבל ולא יעיל אז את/ה רוצה שיתפעלו מוקד לחירום?

שלום קרפיון, "לכל הלום קרב יש רופא שמכיר באופן אישי"? אגף השיקום לא מספק רופאים להלומי-קרב. יש הלומי-קרב שמקבלים מימון לטיפול נפשי, לזמן מוגבל, אך פסיכולוגים אינם כתובת לשעת חירום. להלומי-קרב אין רופא שמטפל בהם. בברכה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב