אני לא יכול יותר עם הפלאשבקים האלה...הצילו

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

26/06/2012 | 14:48 | מאת: רוי

אני חווה פלאשבקים גם במהלך היום,העניין הוא שהפלאשבקים הם לא רק מהאירוע עצמו אלה בעיקר(בזמן האחרון)ממצבים יומיומיים בהם הייתי ולא עמדתי בהם כמו שצריך(בעיקר זוגיים) ואפילו מקרים של שחזור חלומות במצב של עירות מלאה.. זה פשוט יושב וטוחן לי את המח כל היום בלופ וכל פעם יש 'פלאשבק' חדש שמזעזע אותי אני פשוט מת ולא יכול יותר ):

27/06/2012 | 12:43 | מאת: רוי

אין כאן מישהו שיכול להמליץ לי מה עושים נקודתית במקרים כאלה?.. בבקשה אני כבר לא מתפקד ):

שלום רוי, אין פתרונות קסם. אם אתה מרגיש צורך בעזרה מקצועית, כדאי לפנות למטפל התנהגותי, שיוכל לסייע לך לרכוש כלים מעשיים להתמודדות עם הקושי. אם אינך רוצה לפנות לטיפול, כל פעילות שתמקד את תשומת-לבך תוכל לעזור. כדאי במיוחד לעסוק בפעילות יצירתית או בפעילות גופנית. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

31/07/2012 | 11:06 | מאת: ד"ר מיכאל קרסנושטיין

שלום רוי הכן, פלאשבקים וזיכרונות חודרניים הם חלק בלתי נפרד מהפרעה פוסט-טראומתית. התופעה הזאת נובעת מחוסר יכולת של מנגנוני זיכרון לעבד בצורה תקינה את האירוע הטראומתי. הטיפול המומלץ והמוכח למצבים כאלו זה EMDR (במידה ואתה מעוניין במידע נוסף, אני אוכל להסביר יותר). בנוסף, חשוב לציין שלמרות שאין טיפול תרופתי ל PTSD, במקרים רבים אפשר להשיג הקלה סימפטומתית משמעותית ע"יטיפול תרופתי מתאים.

שלום ד"ר קרסנושטיין, אני מסכים אתך, שאין טיפול תרופתי לפוסט-טראומה, ושהפסיכיאטריה יכולה רק להקל על הסימפטומים לתקופה קצרה (בשל תופעות לוואי או מינון גדל). אני ספקן לגבי הקביעה ש-EMDR הוא "הטיפול המומלץ והמוכח למצבים כאלו". כדאי לציין ש-EMDR הוא טכניקה שמטפלים לומדים בהכשרה של יומיים, ושזו אחת משיטות רבות אחרות שגם הן מבטיחות 'לטפל' בסימפטומים הפוסט-טראומטיים. פגשתי מטפלים רבים שסיפרו לי בהתלהבות על הצלחת הטיפול ב-EMDR, אבל כמעט ולא פגשתי מטופלים שהטיפול הזה סייע להם באופן משמעותי. אפשר לכתוב שהטכניקה הזו יכולה לסייע, אבל לא כדאי להבטיח "טיפול מומלץ ומוכח". בברכה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב