ד"ר ניפגשתי היום אם המטפלת שלי מהברבנאל והיא

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

21/06/2012 | 10:39 | מאת: צנחנים

כול הזמן חוזרת איתי אחורה בשיחות שלה .כלומר ההרגשה שלי שהיא כול הזמן מנסה להפיל את הבעיה על העבר שלי אם אבא שלי או אם הבן שלי ולא באמת על הבעיה שאני מציג שהיא .הצניחה הנוראית . מה עלי לעשות האם לא ללכת יותר לברבנאל וללכת לרופא בקופת חולים מכבי ? ד"ר גרין איך ניראה חולה פוסט ראומה ? למה אני מרגיש כול הזמן שחושבים שאני משקר ? תודה לך על עזרתך

שלום לצנחן, אינני מכיר את המטפלת שלך, אך נראה שהיא עובדת בגישה הפסיכואנליטית/דינמית. לצערי, גישות כאלו, המנסות למצוא את מקור הטראומה, אינן יעילות, ואף עשויות להחמיר את המצב. כדאי לך מאוד לחפש מטפל בגישה התנהגותית, שיספק לך כלים להתמודדות מעשית עם הקשיים המפריעים לך כעת. אינני יודע מדוע אתה מרגיש שחושבים שאתה משקר, אבל בטיפול נפשי הגורם החשוב ביותר הוא תחושת האמון בין המטפל לבין המטופל. כאשר אין אמון הדדי, כדאי לוותר מיד על ה'טיפול' הזה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

21/06/2012 | 17:39 | מאת: צנחן

מנהל פורום טראומה והלם-קרב