פוסטראומה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

16/06/2012 | 08:25 | מאת: צנחנים

ד"ר שלום ניפצעתי בצניחת לילה ליפני 22 שנה . בשנים האחרונות הוחמרה פציעתי ברגל שמאל וזה עבר לי לרגל ימין וגב תחתון . הבעיה החמורה היא שכול פעם שכואב לי אני ניזכר בכול מה שקרה לי וזה משפיע לי על החיים יום יום . אני לא מפסיר להיזכר בצניחה הנוראה ההיא . אני מטופל בברבנאל בשיחות פעם בשבוע אבל זה לא עוזר לי . היתי מאושפז באישפוז יום וזה היה עושה לי טוב .אבל שיחררו אותי ביגלל בעיה אם משרד הביטחון וגם הרופא אמר לי שאני לא מתאים לאישפוז יום כי אני שקרן .פיתאום אני שקרן אחרי היתערבות של משר הביטחון מפחדים שאני יגיש תביעה על נפש אני מוכר 5% בסך הכול . מה עושים ? למי לגשת האם למבקר המדינה יש לי את כול המסמכים אפילו מכתב על כך שמשרד הביטחון לא משלם אז אני משחרר אותך מאישפוז יום. תודה לך

שלום לצנחן, קשה ועצוב לשמוע (שוב) על רופאים המועלים בתפקידם ועל ההתנהלות המבישה של אגף השיקום. אין לי ספק שאתה סובל וזקוק לעזרה, אבל לצערי אינני ממליץ לסמוך על אגף השיקום. אני עצמי פניתי פעם למבקר המדינה, אבל למרות שהוא כפה על ראש אגף השיקום להיפגש אתי, ההבטחות שנמסרו לי בכתב על-ידי ראש אגף השיקום מעולם לא התממשו. אתה יכול, כמובן, להגיש תביעה להכרה בטראומה, אבל זה תהליך ארוך, קשה ומשפיל, ולעתים הנזק שבו גדול מכל התגמולים שתקבל, אם לא תתייאש. טיפול ב'שיחות' עשוי להיות נעים, אבל המושג 'טיפול' מטעה, משום שהוא אינו מרפא את הטראומה. כדאי לך לפנות באופן פרטי לטיפול התנהגותי, שאינו 'נפשי' אלא דרך לרכוש כלים מעשיים להתמודדות טובה יותר עם הזיכרון הטראומטי ועם חיי היום-יום. אני פיתחתי דרך להתמודדות עצמית עם הטראומה, וכתבתי עליה בספר 'אימון רגשי' (http://www.psychom.com/Bookshoph_he.html). בהצלחה, ד"ר דרור גרין

16/06/2012 | 19:56 | מאת: צנחנים

מנהל פורום טראומה והלם-קרב