שאלה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

06/06/2012 | 15:33 | מאת: ניסו

ניתקלתי במיקרה בפורום ורציתי לשאול את שירותי הצבאי סיימתי ב1995 שירתתי תקופה לא קצרה בלבנון בגיזרה המיזרחית וגם בשטחים.לאחר הצבא כדי לשכוח הייתה לי תקופה של שימוש בסמים ואלכוהול.באחד הפעמים הגעתי למצב של מינון יתר כתוצאה מעירבוב של הגורמים.ברוך השם הצליחו ליצב את מצבי בבית החולים.מאז אני מטופל אצל פסיכיאטר ומוגדר כסובל מהפרעת חרדה ודיכאון ומטופל בתרופות.האים אפשר להגדיר אותי כסובל מהלם קרב או PTSD.כמובן שלמשהב"ט לא היתקרבתי כי חשבתי שיהיה קשה להוכיח דבר כזה

שלום ניסו, התנאי הראשון להגדרתך כהלום-קרב הוא השתתפות במלחמה או בקרב או באירוע טראומטי במידה קיצונית. לא כתבת על כך, ולכן קשה לענות על שאלתך. גם אם תוכל להציג בפני הוועדה הרפואית של אגף השיקום עדויות חד-משמעויות על פגיעה טראומטית, עם המלצה מרופא מומחה, גם אז מדובר בתהליך ארוך וקשה, ולעתים משפיל, של שנים אחדות, בהן ייעשו מאמצים רבים למנוע את ההכרה בך כנכה צה"ל. כתבת שאתה מטופל אצל פסיכיאטר, ואתה יכול להתייעץ אתו כדי לקבל תשובה לשאלתך. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

07/06/2012 | 12:39 | מאת: ניסו

שירתתי בתפקיד תומך לחימה בלבנון ובשטחים והייתי תחת אש.ותחת מטר אבנים שפעם אחת כימעט הסתיים בלינץ' בעזה.

מנהל פורום טראומה והלם-קרב