פוסט טראומה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

27/05/2012 | 11:45 | מאת: אני

חלפו מספר שנים מאז חוויתי תאונה (קשה) בתפקיד ומאז חיי אינם חיים. נכותי הוכרה במגוון תחומים בעקבות פגיעה רב מערכתית. קיימת הכרה בפגיעה קוגנטיבית בגין קשיי זיכרון וריכוז- בממצאי 3 הבדיקות הקוגנטיביות שנעשו בטווח זמן ממושך הוזכר מצב נפשי בעיתי שלהערכת הבודקים משפיה לרעה על התוצאות והיכולות הקוגנטיביות. משהבט בחר להתעלם מההתייחסויות אודות מצבי הנפשי והאמת שגם אני העדפתי להאמין שמדובר במצב זמני. חלפו ימים, שבועות, חודשים ואף שנים והמצב הולך ומחמיר: התגרשתי, הסתגרתי, התנתקתי חברתית ורגשית ככל שניתן. כשאני קורא מאמרים על פוסט טראומה- אין לי ספק שאני שם.... אך אציין שהתאונה עצמה מחוקה לחלוטין מזכרוני- אין לי מושג מה, איך, איפה קרה... האם בכל זאת מדובר בפוסט טראומה????

27/05/2012 | 11:54 | מאת: אני

אציין תופעות נוספות עימן אני מתמודד: ניתוק רגשי, חוסר סבלנות, התפרצויות- כעס ובכי, חולשה (אפיסת כוחות- פיסית ונפשית), הרדמות מאד מוקדמת ויקיצה בחלוף כ 3 שעות בלי יכולת לחזור לישון, חששות מוגברים מכל דבר ובעיקר מהתרחשויות שליליות העלולות להתרחש. חוסר שקט, חוסר יכולת לסבול רעשים חוזרים על עצמם (כל רעש רקע חוזר על עצמו). קושי להתמודד עם אי שביעות רצון או דחיית סיפוקים. קשיי תקשורת עם הסביבה, חוסר אמון בעצמי, בעולם ובאנשים ועוד.....

שלום לך, התופעות שציינת מתאימות לסימפטומים פוסט-טראומטיים, וגם מחיקת הזיכרון הטראומטי אינה שוללת את את הפגיעה הפוסט-טראומטית. כפי שכתבת, הסימפטומים הפוסט-טראומטיים מחריפים ומחמירים במהלך הזמן, וכדאי מאוד לפנות לסיוע מקצועי. הטיפול היעיל ביותר הוא הטיפול ההתנהגותי, המאפשר לתפקד טוב יותר. משרד הביטחון ואגף-השיקום אכן מעדיפים להתעלם לחלוטין ממצבם של הלומי-הקרב, ולכן כל תביעה להכרה כרוכה בסבל רב, שלעתים רק מחמיר את הטראומה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב