עבודת מחקר

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

01/05/2011 | 12:38 | מאת: סטודנטית

שלום רב אני סטודנטית לעבודה סוציאלית שנה שלישית ואני עושה עבודת מחקר על בנות זוג של הלומי קרב. אני מחפשת נשים בגילאים 20-35 שחיו בעבר או עדיין חיות בזוגיות עם הלום קרב. הוא אינו חייב להיות מוכר בביטוח לאומי. אם ישנה התענייניות אשמח תגובה למייל למען הדיסקרטיות [email protected] תודה רבה

שלום לכל הסטודנטים והחוקרים, מדי שבוע או שבועיים אנו מקבלים כאן פניות ובקשות להשתתפות בסקרים ומחקרים אודות הלומי-הקרב ובני-משפחותיהם. במשך שנים ארוכות מופקרים הלומי-הקרב על-ידי המדינה ואגף השיקום של משרד-הביטחון, ולמרות ה'מחקרים' והכנסים המקצועיים בנושא זה לא השתפרו הטיפול והתמיכה בנפגעי הטראומה. זו הסיבה לאי-האמון שלנו, הלומי-הקרב, ולהסתייגות מן המחקרים והסקרים. כדאי גם לזכור שהלומי-הקרב רגישים מאוד לתגובות חיצוניות, ולעתים קרובות גם מוותרים על טיפול ותמיכה בשל חוסר היכולת לצאת מביתם ולהיחשף לפגיעה נוספת. לכן אני מציע שבמקום לבקש מהלומי-הקרב להתגבר על חששותיהם ולהשתתף במחקרים שלא יועילו להם, תבצעו את המחקרים והסקרים כחלק מתהליך תמיכה בהלומי-הקרב ובני-משפחותיהם. כך, למשל, אם אתם מקיימים מחקר על בנות-זוג של הלומי-קרב, אל תבקשו מהן להתראיין אלא הקימו בשבילן קבוצת תמיכה עם הנחיה מקצועית, או הציעו להן מפגש עם מומחה שיסייע להן להתמודד עם החיים עם בן-זוג הסובל מטראומה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב