רשומה רפואית

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

18/03/2011 | 17:02 | מאת: אמיר

שלום, היתי בטיפול פרטי אצל פסיכיאטר והוא סירב להראות לי את הרשומה הרפואית ודחה אותי בזלזול (מעבר לזה שכל הטיפול נראה כקרקס של מפגן כוח ותו לא ושום מקצועיות אמיתית לא נגלתה שם). אני יודע שע"פ חוק זכויות החולה יש לי זכות אתית לראות אותה (ויש לי תובנה מלאה למצבי ואני לא במצב סיכון שיכול להדיר אותי מלקבל זאת). אני זקוק לה, מה עלי לעשות?

שלום אמיר, אתה צודק. הפסיכיאטר חייב למסור לך את הרשומה הרפואית שלו. אתה יכול לשלוח לו מכתב חתום מעורך-דין וגם להגיש תלונה לוועדת האתיקה של הפסיכיאטרים או של הר"י (ההסתדרות הרפואית) או למשרד הבריאות (הסיכוי שמישהו יתייחס לזה קטן, אבל כדאי לנסות). לא קשה לי להבין את התחושה שלך שה'טיפול' היה קרקס של מפגן כוח. הפסיכיאטריה שונה משאר ענפי הרפואה, משום שהיא מתיימרת לעסוק במושג המיסטי 'נפש' בכלים רפואיים המסתמכים כביכול על ממצאים מדעיים, וזו כמובן שטות מוחלטת. הפסיכיאטריה יכולה לסייע באמצעות תרופות במצבים קיצוניים, אך גם התאמת התרופות אינה מדע מדויק, וכדאי להיזהר מאוד ותמיד להתייעץ גם עם מומחה נוסף. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב